Please select your preferred language

close
map

    Legal Notice

     

    GİZLİLİK BEYANI

    Bu web sitesinin işletimi, bundan böyle "biz", "bizim" ve "KEBA" olarak anılacak, Gewerbepark Urfahr 14 - 16, A-4041 Linz adresinde mukim KEBA AG'ye (FN 184376t) aittir. Bu gizlilik beyanında, EU-DSGVO Madde 4, Fıkra 7, bent f uyarınca, web sitemizi ziyaret ettiğinizde size ait hangi bilgilerin toplanacağı ve bilgilerin hangi amaçla işleneceği tarafımızca açıklanmaktadır. Tüm ilgili iletişim bilgileri için lütfen bu gizlilik beyanındaki Madde 10'a bakın.

    Bu gizlilik beyanı çerçevesinde, işletimi bize ait olan ve ayrı şekilde erişilebilen aşağıdaki web sitelerine ilişkin olarak bilgilendirme gerekliliklerimizi yerine getirmekteyiz:

    http://www.keba.com
    http://wwwdoku.keba.co.at/industrie/doku/index.php
    http://wwwdoku.keba.co.at/bank/doku_b/index.php
    https://keba.clickandlearn.at
    https://spare-parts.keba.com
    https://jira.keba.com
    https://dataspace.keba.com
    https://www.pool4tool.com/portal/keba/

    Kişisel verilerinizin güvenliği bizim için son derece önemli olduğundan dolayı, kişisel verilerinizi toplarken ve işlerken DSG ve EU-DSGVO'nun yasal şartlarına kesinlikle uyum gösteriyoruz.

    Aşağıdaki bölümde, veri işleme sürecimizin kapsamı ve amacının yanı sıra veri işlemeden etkilenen kişi olarak haklarınızı ayrıntılı şekilde anlatacağız. Lütfen web sitemizi kullanmadan önce gizlilik beyanımızı okuyun ve geçerli olan durumlarda veri işleme için onayınızı verin.

    1. Kişisel Veriler

    Temel olarak, kişisel veriler sağlanmadan web sitemizin kullanımı mümkün değildir. Ancak hizmetlerin ayrı kullanımı farklı yönetmeliklere tabi olabilir; bu durumda size ayrıca başvuracağız.

    Aşağıda ayrıntılı bir şekilde açıklanan Tanımlama Bilgileri hariç olmak üzere, temel olarak sadece giriş ekranlarımıza bizzat girdiğiniz ya da web sitemizle başka bir şekilde etkileşimde bulunduğunuz verileri toplamakta ve kaydetmekteyiz.

    Kişisel veriler, gerçek bir kişiyi tanımlayan ya da tanımlayabilecek her türlü bilgidir. Örneğin bu bilgilere adınız, adresiniz, telefon numaranız veya doğum tarihiniz dahildir.

    2. Tanımlama Bilgilerinin Kullanımı

    a. Web sitesinin sadece bilgilendirme amaçlı kullanılması durumunda, yani kaydolmadığınızda ya da bilgilerinizi başka bir şekilde iletmediğiniz hallerde, sadece tarayıcınızın sunucumuza aktardığı kişisel verileri toplarız. Bu nedenle, web sitemizi ziyaret etmek isterseniz EU-DSGVO Madde 6, Fıkra 1, Bent 1 uyarınca web sitesini görüntüleyebilmek ve stabilitesini ve güvenliğini sağlayabilmek için teknik olarak ihtiyacımız olan bilgileri toplarız:

    • IP adresi
    • Sorgu tarihi ve saati
    • Greenwich Ortalama Zamanı (GMT) ile saat dilimi farkı
    • Talebin içeriği
    • Erişim durumu / http-durum kodu
    • Her aktarılan veri miktarı
    • Talebi gönderen web sitesi
    • Kullanılan tarayıcı
    • operating system and interface thereof
    • language and version of the browser software

    b. Yukarıda bahsi geçen verilere ek olarak, web sitemizi kullanmanız halinde bilgisayarınızdaki tanımlama bilgileri kaydedilir; bu bilgiler, kullandığınız tarayıcıyla ilgili olarak sabit diskinizde kaydedilen ve tanımlama bilgisinin yer aldığı (burada bizim tarafımızdan sağlanmaktadır) konuma belirli bilgilerin aktarılmasını sağlayan küçük metin dosyalarıdır. Tanımlama bilgileri, mevcut teknolojide bilgisayarınızda programlar yürütmemekte ya da bilgisayarınıza virüsler aktarmamaktadır; daha ziyade interneti daha kullanıcı dostu ve etkili hale getirmeye yardımcı olmaktadır. Temel olarak First Party Cookies (Birinci Taraf Tanımlama Bilgileri), Third Party Cookies (Üçüncü Taraf Tanımlama Bilgileri) ve Third Party Requests (Üçüncü Taraf Talepleri) arasından seçim yapabilir; aşağıda kullanılan uygulamaların ilgili işlevleri belirtilmiştir.

    c. Web sitemizde/sitelerimizde, aşağıda kapsamı ve çalışma şekli anlatılan tanımlama bilgisi türleri kullanılmaktadır:

    • Geçici tanımlama bilgileri: Geçici tanımlama bilgileri, tarayıcınızı kapattığınızda otomatik olarak silinir. Bu bilgiler arasında özellikle oturum tanımlama bilgileri yer almaktadır; bu bilgiler tarayıcınızdan gelen çeşitli talepleri ortak bir oturuma atayabilecek bir oturum kimliği kaydeder. Böylece web sitemizi tekrar ziyaret ettiğinizde bilgisayarınız tanınabilir. Bu oturum tanımlama bilgileri, oturumu kapattığınızda ya da tarayıcınızı kapattığınızda silinir.

    • Kalıcı tanımlama bilgileri: Kalıcı tanımlama bilgileri, tanımlayıcı bilgiye göre farklılık gösterebilecek belirli bir sürenin ardından otomatik olarak silinir. Ancak tarayıcı ayarlarınızda dilediğiniz zaman tanımlama bilgilerini silebilirsiniz.

    d. Tarayıcı ayarlarınızdan örneğin üçüncü taraf tanımlama bilgileri ya da tüm tanımlama bilgilerinin kullanımını reddedebilirsiniz. Ancak bu durumda web sitemizdeki tüm işlevleri kullanamayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

    e. Ayrıca sitemizde hesabınız bulunması halinde ilerleyen ziyaretlerinizi belirleyebilmek için tanımlama bilgilerini kullanıyoruz - aksi takdirde her ziyaretinizde yeniden oturum açmanız gerekir.

    f. Kullandığımız Flash tanımlama bilgileri tarayıcınız tarafından kaydedilmez; Flash eklentinizle kaydedilir. Ayrıca cihazınızda saklanan HTML5 storage nesnelerini kullanıyoruz. Bu nesneler, kullandığınız tarayıcıdan bağımsız olarak gerekli verileri depolar ve otomatik sona erme tarihi yoktur. Tarayıcınıza ilgili eklentileri yükleyerek ya da tarayıcınızı gizli modda kullanarak Flash tanımlama bilgilerinin işlenmesini engelleyebilirsiniz.

    3. Kişisel Verileri Toplama ve İşleme

    Tanımlama bilgileri tarafından depolanan bilgilerin dışındaki kişisel veriler, örneğin sitemize kaydolduğunuzda, bizimle sözleşmeye dayalı bir ilişki kurduğunuzda ya da başka bir şekilde bizimle iletişime geçtiğinizde gönüllü olarak bilgi vermeniz halinde işlenmektedir. Bu bilgiler sadece iletişim bilgileriniz ve bizimle iletişime geçmenize neden olan endişeleriniz hakkında bilgilerdir.

    Sizin tarafınızdan sağlanan kişisel verileri sadece ilgili işleme amacı (örn. kayıt, bir siparişin işlenmesi, bilgilendirici materyal ve reklam gönderimi, çekiliş düzenleme, bir soruyu yanıtlama, belirli bilgilere erişim sağlama) gerekli olduğunda bu amacı yerine getirmek için gerektiği ve/veya yasal olarak izin verildiği ölçüde (özellikle EU-DSGVO Madde 6 uyarınca) (örn. reklam ve bilgilendirici materyallerin mevcut müşterilere ve ilgili taraflara gönderimi) kullanıyoruz.

    Verilerinizin işlenme amacı, web sitesinin ve ürün ve hizmet fırsatlarımızın sunumu (pazarlama) dahil olmak üzere hedefe yönelik şirkete özel bilgilerinin işletimini sağlamaktır. Verilerinizin bunun dışında kullanımı sadece daha önceden açıkça izin verdiğiniz ölçüde gerçekleşir. Aşağıda ayrıntılı şekilde açıklandığı üzere, izninizi dilediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

    4. Saklama süresi

    Prensip olarak, sadece müşteri hizmetleri ve pazarlama ve bilgilendirme amacıyla bize sağladığınız bilgileri, sona erme tarihine kadar ya da son iletişimimizin ardından üç yıl boyunca saklarız. Ancak, yasal bir engel olmadığı takdirde, bu dönemin sona ermesinden önce verilerinizi silebiliriz.

    Bir anlaşma görüşmesi ya da anlaşmaya varılması durumunda, kişisel verilerinizi anlaşmanın yapılmasından tarafımız için geçerli garanti, teminat, yasal kısıtlama ve yasal tutma dönemlerinin sonuna kadar ve verilerin kanıt olarak gerekliği olduğu yasal ihtilafların çözümlenmesine kadar işleriz.

    5. Kullanılan Araçlar ve Uygulamalar

    a. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD adresinde mukim Google Inc.'in web analiz hizmeti olan Google Analytics'i kullanıyoruz. Bu hizmet "Tanımlama Bilgileri" kullanmaktadır (s.o.) Bu web sitesini kullanımınıza dair tanımlama bilgileri tarafından oluşturulan bilgiler genellikle bir Google sunucusuna aktarılır ve burada saklanır.

    Google, bizim adımıza, bu bilgileri web sitemizi kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi etkinliğine dair raporlar oluşturmak ve web sitesi kullanımı ve internet kullanımı ile ilişkili diğer hizmetleri web operatörüne sağlamak için kullanılır. Google Analytics kapsamında tarayıcınızdan sağlanan IP adresi, diğer Google verileri ile birlikte işlenmez.

    Google Analytics için gerekli tanımlama bilgilerinin saklanması, tarayıcı yazılımınızın ilgili ayarı kullanılarak engellenebilir; ancak bu durumda bu web sitesinin tüm işlevlerini kullanamayabilirsiniz. Tanımlama bilgisiyle oluşturulan ve web sitesinin kullanımıyla ilişkili verilerin toplanmasını (IP adresiniz dahil) ve bu bilgilerin Google tarafından iletimi ve işlenmesini, aşağıdaki bağlantı altında bulunan tarayıcı eklentisini indirerek ve yükleyerek engelleyebilirsiniz: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

    Google tarafından toplanan verilerin yapısı, kapsamı ve amacı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Google'ın gizlilik beyanını okumanızı öneririz. https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de Google, verilerinizi ABD'de işlemektedir ve EU-US Privacy Shield'e (AB-ABD Gizlilik Kalkanı) tabidir.

    b. Web sitemizde Google Maps'i kullanma imkanı sunuyoruz. Bu sayede interaktif haritaları size doğrudan web sitesinde gösterebiliyor ve harita işlevini rahatça kullanmanızı sağlıyoruz.

    Web sitemizi ziyaret ettiğinizde Google, web sitemizin ilgili alt sitesine erişim sağladığınız bilgisini ve madde 2 altında belirtilen kişisel verileri alır. Bu, Google hesabı ile oturum açmanızdan bağımsız şekilde gerçekleştirilir. Google'da oturum açtıysanız verileriniz doğrudan hesabınızla ilişkilendirilir. Bunu istemiyorsanız, bu hizmeti kullanmadan önce Google oturumunu kapatmanız gerekir. Google verilerinizi reklam, pazar araştırması ve ihtiyaca dayalı web sitesi tasarımı için kullanır. Bu bağlamda verilerinizin kullanımına itiraz etme hakkınız vardır; bunun için itirazınızı doğrudan Google'a yöneltmelisiniz.

    Veri toplamanın amacı ve kapsamı hakkında daha fazla bilgi için lütfen http://www.google.de/intl/de/policies/privacy adresinde yer alan Google gizlilik beyanına başvurun. Ayrıca Google verilerinizi ABD'de işlemektedir ve AB-ABD Gizlilik Kalkanı'na tabidir.

    c. Ayrıca web sitemizde başka web siteleri için bağlantılar mevcuttur; bunlar sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu web siteleri bizim kontrolümüz altında değildir ve dolayısıyla bu gizlilik beyanı kapsamına girmez. Bir bağlantıyı etkinleştirmeniz halinde, söz konusu web sitesinin operatörü sizin hakkınızda veri toplayabilir ve bu verileri kendi gizlilik beyanına göre işleyebilir; bu beyan bizim beyanımızdan farklı olabilir.

    d. Ayrıca web sitemizde eklentiler üzerinden çeşitli sosyal ağlarla etkileşim mümkündür. Bu ağlar arasında şunlar yer alır:

    • 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, İrlanda adresinde mukim Facebook Ireland Ltd tarafından işletilen Facebook
    • 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD adresinde mukim Google Inc. tarafından işletilen Google+
    • 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ABD adresinde mukim LinkedIn Inc. tarafından işletilen Linked In
    • 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066 ABD adresinde mukim Youtube LLC tarafından işletilen Youtube
    • Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Almanya adresinde mukim XING SE tarafından işletilen XING

    Bu sosyal ağlardan birinin eklentisine tıkladığınızda, eklenti etkinleştirilir ve bu ağın ilgili sunucusuyla bağlantı kurulur. Eklentiye tıkladığınızda söz konusu sosyal ağın ilgili operatörüne iletilen verilerin kapsamı ve içeriği üzerinde herhangi bir kontrole sahip değiliz.

    Ayrıca, söz konusu sosyal ağların kendi sayfalarını ve kanallarını kullanıyoruz.

    Bu sosyal ağlar tarafından toplanan verilerin yapısı, kapsamı ve amacı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz ilgili sosyal ağların gizlilik beyanlarını okumanızı öneririz.

    e. İlgili başvuru sahipleri için eRecruiter başvuru aracını sunuyoruz. Bu araç A-4020 Linz, Am Winterhafen 4 adresinde mukim eRecruiter GmbH'nin bir hizmetidir. Başvuru süreci kapsamında sizin tarafınızdan tarafımıza aktarılan bilgileri, belirli bir işin başvuru dönemi boyunca belirli bir iş için pozisyon doldurulana kadar ve başvuru sahibi ile herhangi bir anlaşmazlık durumunda çıkarlarımızı korumak için ek altı aylık süre boyunca saklayacağız.

    Genel başvuru sahipleri ve başvuru süreci boyunca bize gönüllü olarak verilerini daha uzun süre saklama izni veren başvuru sahiplerinin verileri iki yıl boyunca tarafımızda saklanacaktır. Bu bağlamda verilen herhangi bir izin, gelecekte herhangi bir zamanda geri çekilebilir.

    https://www.keba.com/tr/corporate/contact/locations-worldwide/keba-locations-worldwide adresinden erişilebilecek bağlı şirketlerle birlikte eRecruiter'ı kullanıyoruz.

    Bize başvuru yaptığınız takdirde, verileriniz mümkün olduğu ve yasaların elverdiği ölçüde üçüncü ülkelerdeki bağlı şirketlerimize aktarılacaktır.

    f. Müşterilerin ve hizmet ortaklarının eğitim ve öğretimi için CLICK&LEARN şirketi tarafından sağlanan bir eLearning platformu (LMSFront) kullanıyoruz. Bu amaçla, hizmet sağlamanın yanı sıra öğrenme hedeflerine ulaşıldığını belirlemek ve sertifikaların geçerliliğini sağlamak için aşağıdaki kişisel verileri saklıyoruz: Ad-soyadı, e-posta adresi, kurs katılımı, platformdaki etkinliklerin zaman çizelgesi, kursun tamamlanması.

    6. Veri Aktarımı

    Yasal olarak yükümlü olmadığımız, veri aktarımının sizle aramızdaki anlaşmaya dayalı ilişki için geçerli olmadığı veya verilerinizin ifşası için önceden açıkça izin vermediğiniz sürece verileriniz üçüncü taraflara aktarılmayacaktır. Harici işlem birimleri veya diğer işbirliği ortakları sadece sözleşmenin yürütülmesi için gerekli olması halinde ya da makul bir menfaatimiz olması durumunda verilerinize erişim sağlayacaktır; gerektiği durumlarda bunun için ayrıca bilgilendirme yapacağız. İşlem birimlerimizden biri kişisel verilerinizle karşılaştığında, söz konusu birimin bizimle aynı şekilde veri koruma yasalarına uyum sağladığından emin oluyoruz.

    Kişisel verileriniz tarafımızca üçüncü taraflara satılmayacak ya da başka şekilde pazarlanmayacaktır. Verilerinizi bir anlaşmanın yerine getirilmesi, yasal bir yükümlülük ya da makul bir menfaat ile gerekçelendirilmesi halinde bağlı şirketlerimize iletiyoruz. Bağlı şirketlerimize ilişkin genel bir bakışa https://www.keba.com/tr/corporate/contact/locations-worldwide/keba-locations-worldwide adresinden ulaşabilirsiniz.

    Sözleşme ortağımız, işlem birimiz veya bağlı şirketimiz Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) dışında üçüncü bir ülkede yer alıyorsa, kişisel verilerinizin aktarımından önce bu durumun sonuçlarını uygulamalarda size bildireceğiz.

    7. Diğer web sitelerine çapraz başvurular

    Web sitelerimiz, diğer sağlayıcıların web sitelerine çapraz başvurular (BAĞLANTILAR) içermektedir. KEBA AG, söz konusu çapraz başvurular (BAĞLANTILAR) üzerinden erişim sağlanan üçüncü taraf içeriğinden sorumlu değildir. Üçüncü taraf teklifi, yasa dışı içeriğe ilk bağlantı sırasında kontrol edilir. Sunulan web sitelerinden birinde yasa dışı içerik olduğunu fark edersek ya da bu konuda bilgilendirilirsek söz konusu çapraz referans (BAĞLANTI) teknik açıdan mümkün ve makul olduğu ölçüde hızla kaldırılacaktır.

    8. Güvenlik

    Verilerinizi manipülasyona, kayba, imhaya ve üçüncü taraflarca erişime karşı korumak için birçok teknik ve organizasyonel güvenlik tedbiri kullanıyoruz. Güvenlik tedbirlerimiz internetteki teknolojik gelişmelere göre sürekli olarak iyileştirilmektedir.

    9. Haklarınız

    Genel Veri Koruma Yönetmeliği ve Veri Koruma Yasası uyarınca, veri işleme sürecimize konu taraf olarak aşağıdaki haklara ve yasal yollara sahipsiniz:

    • Bilgi Alma Hakkı (EU-DSGVO Madde 15): Veri işlemeye konu kişi olarak, sizin üzerinizden hangi kişisel verilerin işlendiği veya işlenip işlenmediği hakkında bilgi talep etme hakkına sahipsiniz. Kendi güvenliğiniz ve dolayısıyla verilerinizin yabancılara iletilmemesi için kimliği uygun bir şekilde doğrulamamız gerekli olabilir.

    • Düzeltme (Madde 16) ve İptal Hakkı (EU-DSGVO Madde 17): EU-DSGVO Madde 17'de belirtilen hususlar karşılandığı sürece, veri işleme amaçları doğrultusunda hakkınızdaki hatalı kişisel verilerin gecikme olmaksızın düzeltilmesini veya eksik kişisel verilerin tamamlanmasını ve verilerinizin silinmesini talep edebilirsiniz.

    • İşlemeyi Kısıtlama Hakkı (EU-DSGVO Madde 18): Toplanan tüm kişisel verilerin işlenmesini kısıtlamak için yasal hakka sahipsiniz. Bu veriler, kısıtlama talebinin ardından sadece bireysel izinle veya yasal taleplerde bulunmak ya da taleplerin yürütülmesi için işlenir.

    • Veri Aktarılabilirliği Hakkı (EU-DSGVO Madde 20): Toplanan kişisel verilerin size veya üçüncü bir tarafa engelsiz ve kısıtlama olmadan aktarımını talep edebilirsiniz.

    • İtiraz hakkı (EU-DSGVO Madde 21): Dilediğiniz zamanda, özel durumunuza bağlı herhangi bir nedenden dolayı, makul menfaatlerimizin ya da üçüncü tarafların menfaatlerinin korunması için gerekli sizinle ilgili kişisel verilerin işlenmesine itiraz edebilirsiniz. Menfaatleriniz, haklarınız ve özgürlükleriniz bakımından daha ağır basan ikna edici makul sebepler olmadığı sürece ya da işlemenin amacı yasal taleplerin iddiası, uygulanması veya savunulması olmadığı müddetçe itirazın ardından verileriniz işlenmeyecektir. İleride dilediğiniz bir zamanda verilerin doğrudan pazarlama amacıyla işlenmesine karşı itirazda bulunabilirsiniz.

    • İznin Geri Çekilmesi: Verilerinizin işlenmesi için ayrı bir izin verdiyseniz, bu izni dilediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Söz konusu iznin geri çekilmesi, tarafımıza beyan edilmesinin ardından, kişisel verilerin işlenmesinin kabul edilebilirliğini etkiler.

    DSGVO uyarınca yukarıda bahsi geçen haklarınızı kullanmak için bir önlem alırsanız talep edilen önlemi gecikme olmadan, başvurunun alınmasından itibaren en geç on ay içinde yanıtlayacağız ve talebinize uygunluk göstereceğiz.

    Yasal çerçevedeki tüm makul sorularınızı ücretsiz olarak ve mümkün olan en kısa sürede yanıtlayacağız.

    Erişim hakkının ihlali, gizlilik haklarının ihlali, düzeltme veya silme ile ilgili uygulamalar için veri koruma yetkilisi sorumludur.

    Österreichische Datenschutzbehörde

    [Austrian Data Protection Authority]

    Wickenburggasse 8

    1080 Viyana

    dsb@dsb.gv.at

    10. İletişim Bilgileri / İrtibat Kişisi / Veri Koruma Sorumlusu

    a. Sorumlu kişilerin iletişim bilgileri

    KEBA AG Headquarters

    Gewerbepark Urfahr

    Reindlstraße 51

    4041 Linz, Avusturya

    +43 732 7090-0 +43 732 730910

    keba@keba.com

    b. Veri koruma sorumlusu / veri koruma konuları irtibat kişisinin iletişim bilgileri

    KEBA AG Headquarters

    Martin Rabeder

    Gewerbepark Urfahr

    Reindlstraße 51

    4041 Linz, Avusturya

    privacy@keba.com

    +43 732 7090-25504

    Versiyon: Mayıs 2018